Dit is een Santiz ziekenhuis   ●   Samen voor een vitale Achterhoek: Santiz
  • Home
  • Mijn SKB
  • SKBaby
  • Print
  • contact

Mondziekten, Kaak- en aangezichtschirurgie


Operaties in narcose

Voor ingrepen in narcose zijn er faciliteiten in het Slingeland ziekenhuis te Doetinchem. Het consult  met onderzoek en eventueel aanvullend onderzoek zoals een röntgenfoto en opstellen van het behandelplan kan plaatsvinden op de polikliniek in het SKB.

Indien er sprake is van een opname, dan wordt gestreefd naar een patiëntvriendelijke opnameplanning. Patienten dienen altijd het pre-operatief spreekuur van de anesthesisten in Doetinchem te bezoeken. Deze datum en de operatiedatum worden in overleg met u gepland.

Het is echter helaas niet altijd te voorkomen dat als gevolg van spoedoperaties of bijzondere omstandigheden, deze datum verschoven moet worden. Gepoogd wordt om daarna op een zo kort mogelijke termijn alsnog een nieuwe datum te plannen.


Samenwerking met andere ziekenhuizen en praktijken

De artsen van de afdeling MKA-chirurgie zijn werkzaam in het SKB en het Slingeland ziekenhuis te Doetinchem. Ook worden samen met daarin gespecialiseerde tandartsen implantologische behandelingen uitgevoerd in Het Implantonium te Zevenaar.

In principe kunnen alle traumaletsels van het hoofd/halsgebied in het Slingeland Ziekenhuis door de MKA-chirurgie worden behandeld. Een uitzondering hierop vormen die letsels, waarbij neurochirurgische hulp noodzakelijk is. Deze patiënten worden overgebracht naar een neuro-chirurgisch centrum.

Kwaadaardige afwijkingen in het hoofd-hals gebied die een chirurgische behandeling behoeven en die niet in het SKB kunnen plaatsvinden, worden doorverwezen naar een team voor hoofd/halsoncologie. Hierbij bestaat een samenwerking met het hoofd/halsoncologisch team van het medisch Spectrum Twente in Enschede, Rijnstate Ziekenhuizen in Arnhem en het UMC St. Radboud in Nijmegen.


Relevante websites


Patiëntenverenigingen

 Apneuvereniging :  www.apneuvereniging.nl


‹ Terug

ontwikkeling en realisatie: HPU internet services