Dit is een Santiz ziekenhuis   ●   Samen voor een vitale Achterhoek: Santiz
  • Home
  • Mijn SKB
  • SKBaby
  • Print
  • contact

Longgeneeskunde


Instructiefilmpjes inhalatorgebruik

U kunt hier alle instructiefilmpjes bekijken. De filmpjes op deze website zijn goedgekeurd door een extpertteam van de Long Alliantie Nederland.

Aerochamber
Aerochamber babymasker
Aerochamber volwassenenmasker
Autohaler
Babyhaler
Cyclohaler
Diskus
Dosisaerosol
Dosisaerosol met Aerochamber
Dosisaerosol met Volumatic
Dosisaerosol zonder voorzetkamer
Ellipta
Elpenhaler

 


Fysiotherapie en Poliklinische longrevalidatie

Bewegen is gezond. Door lichaamsbeweging verbetert u uw uithoudingsvermogen. De spieren waarmee u adem haalt, worden sterker en uw benauwdheid vermindert.  Als u voldoende beweegt, blijft u op latere leeftijd langer zelfstandig. U kunt ook makkelijker zelf naar buiten en bij anderen op bezoek gaan. Bewegen gaat heel goed samen met COPD. Want ook als u deze longziekte heeft, zijn er gelukkig veel manieren om uw conditie te verbeteren. Dat kunt u alleen doen of in een groep, onder begeleiding of samen met lotgenoten, thuis of in een sportcentrum.


Lees verder...

Samenwerking

Binnen de poli Longgeneeskunde is samenwerking met andere ziekenhuizen zoals Medisch Spectrum Twente te Enschede, Streekziekenhuis Midden Twente Hengelo en Slingeland Ziekenhuis te Doetinchem.


COPD zorg

De zorg aan COPD patiënten die op de spoedeisende hulp van het Streekziekenhuis Koningin Beatrix in Winterswijk binnenkomen, is nog verder verbeterd. Multidisciplinaire eenduidige afspraken, betere en gestructureerde voorlichting en het in een vroeg stadium inschakelen van psychosociale hulpverlening kunnen leiden tot een kortere opnameduur van patiënten.

Lees verder...

Interessante websites

  • www.astmafonds.nl
  • www.longfibrose.nl


‹ Terug

ontwikkeling en realisatie: HPU internet services