Dit is een Santiz ziekenhuis   ●   Samen voor een vitale Achterhoek: Santiz
  • Home
  • Mijn SKB
  • SKBaby
  • Print
  • contact

Ergotherapie


Interessante websites

  • www.ergotherapie.nl Op deze website vindt u informatie over ergotherapie voor cliënten en patiënten, verwijzers en paramedici.


Meer over ergotherapie

Het werkterrein van de vier ergotherapeuten van het SKB is heel uitgebreid. Ze begeleiden kinderen met een lichte beperking of een licht motorische achterstand, patiënten met neurologische of orthopedische klachten en patiënten met hand- of peesletsel. Neurologische klachten treden op na een CVA, bij Multiple Sclerose of de ziekte van Parkinson. Orthopedische klachten ontstaan onder andere bij reuma en chronische pijn aan het bewegingsapparaat.
De nadruk ligt op het opnieuw aanleren van vaardigheden, al dan niet met gebruik maken van hulpmiddelen, zodat patiënten weer naar tevredenheid die dingen kunnen doen die belangrijk voor ze zijn. Er wordt niet alleen gekeken naar de ziekte of beperking, maar naar de hele persoon. Dit noemen we de holistische mensvisie. Een probleem of beperking staat nooit op zichzelf.
Tijdens het eerste gesprek met een patiënt bespreekt de ergotherapeut heel uitgebreid welke problemen hij en zijn familie ondervinden in het dagelijkse leven. Op basis van die analyse stelt de ergotherapeut in samenspraak met de patiënt een behandelplan op. En om ervoor te zorgen dat patiënten weer zo goed mogelijk kunnen functioneren, worden als dat nodig is ook andere disciplines en zorginstellingen bij het traject betrokken.
Patiënten kunnen zelf een afspraak maken bij een ergotherapeut of worden doorverwezen door hun huisarts of specialist.
 Het SKB beschikt op de polikliniek revalidatie over een complete oefenruimte. Er is een keuken met een hoog/laag aanrecht, een speciale kinderruimte, een handenruimte met spalkenbad, een badkamer met douche, een slaapkamer en tuin. Er is een scootmobiel, zodat patiënten hier kunnen leren hoe ze moeten rijden. In het ziekenhuis bereiden de ergotherapeuten patiënten voor op hun leven thuis.


‹ Terug

ontwikkeling en realisatie: HPU internet services